Fördelar och Nackdelar med Bambutextilien!

Fördelar:

Bambu är den snabbast växande plantan i världen.

Bambu odlas helt organiskt, utan bekämpningsmedel och växer redan naturligt i stora delar av världen.

Materialet är mjukt, följsamt och väldigt skönt mot kroppen samtidigt som det helt naturligt har antibakteriella egenskaper, bambufibern är extremt antistatisk vilket gör att smuts, lukt och bakterier inte fastnar i ditt plagg!

Bambu låter huden andas, det känns behagligt svalt när det är varmt, det skrynklar nästan aldrig och är smidigt och bra att resa med man håller sig fräsch i flera dagar i sträck. och om det blir skrynkligt så är det bara att hänga upp det på en galge så blir det rakt igen.

Bambu passar särskilt bra till kläder närmast huden! För känslig och lättirriterad hud är bambu ett extra bra material, kläder av bambu är lyxigt mjuka och följsamma mot kroppen.

Bambuskog            Bambu t-shirt

 Nackdelar:

Bambutextilier har en tillverkningsprocess som en Viscos! Det är alltså inte en helt naturlig textil som många tror och lovordar!

Det finns två sätt att tillverka Bambu det ena är mer mekaniskt än det andra med så lite tillsatta kemikalier som möjligt! (Det är på detta vis som våra leverantörer gör)

Det andra viset är tyvär inte alls bra för miljön, där badas fibrerna i kemikalier. Som i sin tur förmodligen tar död på bambuns naturliga antibakteriella egenskaper! Hittar du tex ett underställ i bambu för 199kr så kan du räkna med att det är badat i kemikalier och sanknar de kvaliteer som utlovas.